Kriminalita mládeže z pohledu sociálního pedagoga se zaměřením na Moravskoslezský kraj - literární přehled - Julie Krištofíková; Petra Potměšilová (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2023)
Článek pojednává o kriminalitě mládeže. Předkládá analýzu vybraných odborných textů ze sociologie, psychologie a etopedie, které se zaměřují na prevenci a intervenci u dětí a mladistvých potýkajících se s problémovým chováním nebo s poruchami chování. Cílem analýzy je zachytit vývoj problematiky za posledních 25 let. Z celkových 23 odborných textů bylo následně 9 vybráno a rozebráno podrobně.