بازاریابی حسی و اعتماد به برند مشتریان فروشگاه‌های ورزشی - حمید قاسمی; نازنین راسخ (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف پژوهش حاضر، بررسی بازاریابی حسی و اعتماد به برند مشتریان فروشگاه‌های ورزشی استان مازندران بود. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی وروش جمع‌آوری اطلاعات ازنوع میدانی بود. جامعة آماری کلیه مشتریان فروشگاه‌های ورزشی نایک، آدیداس، ریبوک، پوما و مجید در استان مازندران بودند که با توجه به حجم جامعة نامحدود، براساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش‌نامة بازاریابی حسی حسینی و پورکیانی (1394) و اعتماد مشتریان یوچارونکیت (2014) استفاده شد. روایی پرسش‌نامه‌ها به تأیید 10 نفر از اساتید تربیت‌بدنی رسید و پایایی آن‌ها براساس ضریب آلفای کرونباخ به‌ترتیب 87/0 و 88/0 به‌دست آمد. برای آزمون فرضیه‌های پژوهش از ضریب کشیدگی بهنجار شده، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با نرم‍افزار اس.پی.اس.اس. وآموس استفاده شد. نتایج نشان داد که بین بازاریابی حسی و اعتماد به برند مشتریان فروشگاه‌های ورزشی استان مازندران ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت. براساس یافته‌های پژوهش، حس بینایی، حس بویایی و حس شنوایی تأثیر معنادار و مثبتی بر اعتماد مشتریان فروشگاه‌های ورزشی استان مازندران داشتند؛ اما حس چشایی و حس لامسه تأثیر معناداری بر اعتماد مشتریان ورزشی نداشتند. همچنین، همة شاخص‌های برازش مدل نشان‌دهندة برازش مطلوب بودند. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان لزوم توسعه و بسط شاخصه‌های بازاریابی حسی ازجمله حس‌های بینایی، بویایی و شنوایی را بااهمیت دانست. بدیهی است که با ایجاد تجربة حسی مشتریان در فروشگاه‌های ورزشی و ایجاد رابطة عاطفی میزان اعتماد مشتریان بهبود می‌یابد.