رابطة بین استحکام روانی و راهبردهای روان شناختی در دانشجویان ورزشکار (Sport Sciences Research Institute, 2013)
هدف از اجرای پژوهش حاضر رابطه بین استحکام روانی و راهبردهای روانشناختی در دانشجویان ورزشکار پسر شرکتکننده در مسابقات ورزشی منطقه دو کشور بود. روش پژوهش استفاده شده از نوع توصیفی ـ همبستگی بود. برای این منظور تعداد 100 نفر از دانشجویان ورزشکار (میانگین سنی، 5/22 و انحراف استاندارد، 7/3) رشتههای مختلف ورزشی بهصورت داوطلبانه انتخاب شدند. . شرکتکنندگان پرسشنامه استحکام روانی کلاف و همکاران را بهمنظور اندازهگیری استحکام روانی و آزمون راهبردهای عملکرد توماس و همکاران را برای اندازهگیری راهبردهای روانشناختی تکمیل کردند. برای تحلیل دادههای جمعآوری شده از روشهای همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافتههای پژوهش حاکی از وجود رابطۀ مثبت معنادار بین استحکام روانی و خردهمقیاسهای فعالسازی، آرامسازی، خودگفتاری و خودکاری در بعد تمرین و همچنین بین استحکام روانی و خردهمقیاسهای فعالسازی، آرامسازی، تصویرسازی و کنترل توجهی در بعد رقابت بود. در ضمن نتایج رگرسیون چندگانه نشاندهندۀ پیشبینی معنادار راهبردهای روانشناختی در هر دو بعد تمرین و رقابت توسط خردهمقیاسهای استحکام روانی بود که از بین متغیرهای پیشبین، خردهمقیاس تعهد در هر دو بعد بیشترین تأثیر و قدرت پیشبینی را دارا بود. این موضوع نشان میدهد که احتمالاً ورزشکاران متعهد به انجام کار و فعالیت خود، بیشتر تمایل به استفاده از مهارتهای روانی برای کسب موفقیت در فعالیت مربوطه داشتند.