شناسایی و اولویت‌بندی شاخص‌های مدل کسب‌وکار در آکادمی ملی ژیمناستیک - وحید ایزدفر; فریده شریفی فر; رضا محمدکاظمی (Sport Sciences Research Institute, 2021)
این پژوهش با هدف شناسایی و اولویتبندی شاخص‌های مدل کسب‌وکار در آکادمی ملی ژیمناستیک انجام شد. پژوهش حاضر برمبنای پارادایم از نوع پژوهش‌های پراگماتیسم و به لحاظ هدف از نوع پژوهش‌های کاربردی بود. رویکرد پژوهش آمیخته بود و نحوۀ گردآوری داده‌ها در بخش کیفی به‌صورت مصاحبه‌های عمیق و نیمه‌ساختار یافته و در بخش کمّی به‌صورت توصیفی-پیمایشی بود. جامعۀ آماری در بخش‌های کیفی و کمّی پژوهش، کارآفرینان، صاحبان کسب‌وکارهای ورزشی، مدیران آکادمی‌های ورزشی، رؤسای فدراسیون‌های ورزشی و مدیران آکادمی ملی المپیک بودند که 15 نفر با استفاده از راهبرد نمونه‌گیری هدفمند و گلوله برفی در مرحلۀ کیفی و درمجموع 25 نفر به همین روش در مرحلۀ کمّی به‌عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و کدگذاری باز، محوری و انتخابی به‌وسیلۀ نرم‌افزار مکس‌کیودا نسخۀ 18 انجام شد. ضریب پایایی بازکدینگ در بخش کیفی پژوهش برابر با 0.90 محاسبه شد. سپس در بخش کمّی با استفاده از فرایند تحلیل سلسله‌‌مراتبی به روش دستی به اولویت‌بندی مؤلفه‌های اصلی و مقوله‌های پیشنهادشدۀ بخش قبلی پرداخته شد. نتایج بخش پژوهش کیفی نشان داد نُه مقوله و بعد با مجموع فراوانی 349 احصاء شد که شامل 212 کد باز در حوزۀ شناسایی ابعاد کسب‌وکار در آکامی‌های ورزشی بود. با استفاده از مقایسۀ زوجی و رتبه‌بندی به شیوۀ سلسله‌مراتبی، بعد ارزش پیشنهادی و بخش مشتریان از با اهمیت ترین و ابعاد شرکای کلیدی و ساختار هزینه به‌عنوان کم‌اهمیت ترین ابعاد شناخته شدند. ارائۀ خدمات به مشتری و نیز توجه مستمر به شناسایی فرصت‌های آینده می‌تواند به توسعه و رونق کسب‌وکارهای خدمات ورزشی منجر شود. این توسعه علاوه‌بر توسعۀ اقتصادی و مالی در جامعه می‌تواند بخش بیشتری از افراد را به ورزش و تندرستی علاقه‌مند کند و وضعیت کسب‌وکار  در آکادمی های ورزشی را به‌‌طور چشمگیری بهبود بخشد.