Оцінка фізичної підготовленості учнів ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою - Vadim Shchyrba (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Актуальність дослідження зумовлена потребою в покращені системи фізичної підготовки у військових ліцеях. Мета дослідження - визначити рівень фізичної підготовленості учнів Ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» міста Києва з посиленою військово-фізичною підготовкою за Т. Ю. Круцевич (2005). Результати роботи. Середній показник індексу Руф'є складає 8,23±3,26 ум. од., індексу витривалості - 2,22±0,22 ум. од., індексу швидкості - 3,81±0,27 ум. од., силового індексу - 72,90± 19,42 ум. од., швидкісно-силового індексу - 1,2±0,12 ум. од. Загальний бал експрес оцінки рівня фізичної підготовленості учнів Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою складає 13 балів, що відповідає вищому за середній рівню. Найсильнішим показником у фізичній підготовленості, згідно з проведеним нами дослідженням, складає силовий індекс 4 бали, на другій сходинці - швидкісно-силовий індекс - 3 бали, індекс витривалості, швидкості та Руф'є перебувають у межах середнього рівня.