Particularitățile adenomului și cancerului folicular al glandei tiroide la copii - Andrei Ţîbîrnă; Gheorghe Ţîbîrnă; Silvia Railean; Aurelia Spinei; G. Guțul (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Au fost cercetate - particularitățile adenomului și cancerului folicular al glandei tiroide la copii în perioada anilor 2002-2018. Au fost supuși tratamentului chirurgical 31 de copii cu cancer folicular al glandei tiroide și 42 copii cu adenom folicular. Vârsta 0-17 ani. Examenul histologic a depistat diferența între grosimea capsulei nodulului tumoral. Astfel, la majoritatea bolnavilor cu adenom folicular (77,5%) a fost depistată capsula de o grosime mai mare decât cea a tumorilor maligne. În rezultat se pot recomanda operații organomenajante în cancere foliculare la copii.