ارائه و پیاده‌سازی مدل کارت امتیازی متوازن-تحلیل خوشه‌بندی خاکستری، در ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی اداره‌های ورزش‌وجوانان - مهدی سلیمی; محبوبه خداپرست (Sport Sciences Research Institute, 2018)
در هر سازمان، یکی از وظایف اصلی مدیران ارزیابی عملکرد است که اجرای بهینة آن می‌تواند موجب رفع نقاط ضعف سازمان و رشد و توسعة آن شود؛ بنابراین، امروزه پژوهشگران سعی می‌کنند با ارائة روش‌های مختلف، نتایج ارزیابی‌های عملکرد را به شرایط واقعی و حاکم بر سازمان‌ها نزدیک‌تر کنند؛ براین‌اساس، هدف از پژوهش حاضر ارائة مدل جدیدی درزمینة ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی اداره‌های ورزش‌وجوانان با استفاده از ترکیب دو روش کارت امتیازی متوازن و تحلیل خوشه‌بندی خاکستری بود. این پژوهش مبتنی بر ترکیب دو بخش کلی بود: بخش اول شامل تعیین شاخص‌های مرتبط با هریک از منظرهای چهارگانة کارت امتیازی متوازن بود و بخش دوم شامل رتبه‌بندی سازمان‌های موردمطالعه براساس روش تحلیل خوشه‌بندی خاکستری بود. برای تعیین ساختار نهایی مناظر چهارگانة کارت امتیازی متوازن، از نظرهای 297 تن از مدیران ارشد اداره‌های ورزش‌و‌جوانان کشور به‌عنوان نمونة آماری و نیز از روش تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد و برای پیاده‌سازی روش تحلیل خوشه‌بندی خاکستری در رتبه‌بندی، مجموعة اداره‌های ورزش‌وجوانان استان اصفهان به‌عنوان نمونة مطالعاتی درنظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که ازمیان 26 ادارة ورزش‌وجوانان موردمطالعه، ادارة شهرستان نجف‌آباد در رتبة اول، ادارة شهرستان اصفهان در رتبة دوم و ادارة شهرستان شاهین‌شهر در رتبة سوم قرار گرفتند. درنهایت و براساس مراحل انجام‌شده، مدل ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی سازمان‌ها با استفاده از ترکیب دو روش کارت امتیازی متوازن و تحلیل خوشه‌بندی خاکستری ارائه شد.