ارزیابی حافظه فعال در کودکان مبتلا به اختلال پردازش شنوایی - یونس لطفی; بهاره خاورغزلانی; نسرین گوهری; زهرا حسینی دستگردی; سمیه امینی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف در فرایند شنیدن و درک گفتار، مسیر انتقال اطلاعات پایین به بالا یا مسیروابسته به داده،  اساس کار را تشکیل می دهد. این مسیر به یکپارچگی راه های شنوایی مرکزی و همچنین سیگنال های صوتی ورودی وابسته است. در تفسیر اطلاعات شنیداری ، مسیر انتقال اطلاعات بالا به پایین یا وابسته به مفهوم نقش دارد که این مسیر به نوبه خود به منابع مرکزی بالاتر مثل درک ، توجه و حافظه‎ی فعال وابسته است . حافظه‎ی فعال نقش مهمی در فرایند درک شنیداری دارد و اختلال عملکرد آن می تواند آثار متعددی از جمله اختلال پردازش شنوایی را بهمراه داشته باشد. این مطالعه مروری کوشیده است که بر اساس آخرین پژوهشهای بالینی در منابع گوناگون ، اهمیت حافظه فعال را در پردازش اطلاعات شنوایی و  ارزیابی آنرا در کودکان مبتلا به اختلال پردازش شنوایی مطرح سازد.  مواد و روشها این مقاله ، مروری است  بر آخرین مقالات و کتابها که از سال 2000 میلادی تاکنون  در زمینه نقش حافظه فعال در پردازش اطلاعات شنوایی منتشر شده اند  که از  بانکهای اطلاعاتی  Pubmed,  Proquest,  Google scholar  , Science direct  انتخاب گردیده اند. یافته ها تشخیص درست اختلال پردازش شنوایی  ، نیازمند یک رویکرد جامع و کامل است که پردازشهای شناختی در سطوح بالا مانند حافظه‎ی فعال را نیز مورد توجه قرار دهد. لازم به تاکید است که در کنار آزمونهای ارزیابی دستگاه شنوایی مرکزی که مسیر پردازشی پایین به بالا را بررسی می کنند ، باید ارزیابیهایی از مسیر پردازشی بالا به پایین  نیز انجام شود.