Răspunsul la epidemia de tuberculoză în Republica Moldova - Valentina Vîlc; Sofia Alexandru; Valeriu Crudu; Andrei Corloteanu; Constantin Iavorschi; Dumitru Sain; Stela Bivol; Rita Seicaş; Victoria Petrica (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
În plan național tuberculoza rămâne una dintre problemele prioritare de sănătate publică, țara aflându-se printre 18 țări din regiunea Europeană a OMS cu prioritare înaltă în controlul tuberculozei și printre 30 țări ale lumii cu povară înaltă a TB MDR. În rezultatul implementării activităților de control a tuberculozei centrate pe necesitățile oamenilor: prevenire, depistare, tratament, din cadrul Programului Național de control a tuberculozei pentru anii 2016-2020, datele statistice demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici TB pe parcursul ultimilor ani.