بررسی الگوی علی روابط بین اخلاق حرفه ای، سرمایه روانشناختی و سرمایه فکری با عملکرد شغلی با میانجی گری تسهیم دانش در بین اعضای هیئت علمی - مسعود ندری; علیرضا قلعه ای; حسن قلاوندی; محمد حسنی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2021)
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سرمایه روانشناختی، سرمایه فکری و اخلاق حرفهای بر عملکرد شغلی با میانجیگری تسهیم دانش در بین اساتید دانشگاه لرستان انجام شد. پژوهش از نوع کاربردی و روش آن توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع مدلیابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری را کلیه اساتید دانشگاه لرستان با تعداد279 نفر تشکیل داد. حجم نمونه 201 نفر بودکه با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی نسبی متناسب با حجم جامعه انتخاب شد. برای جمع آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های عملکرد شغلی گراوند وزندی، اخلاق حرفه‌ای هیود، سرمایه فکری بونتیس، سرمایه روانشناختی لوتانز و تسهیم دانش دیکسون استفاده شد. ضرایب آلفای98/0، 96/0، 88/0، 78/0، 83/0 به ترتیب برای پرسشنامه‌های سرمایه فکری، اخلاق حرفه‌ای، تسهیم دانش و عملکرد شغلی، نشانگر پایایی مطلوب ابزار اندازه‌گیری می‌باشد. روایی پرسشنامه‌های به کار رفته با استفاده از تحلیل عاملی مورد تأیید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل فرضیات تحقیق به روش مدل معادلات ساختاری انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که سرمایه روانشناختی، سرمایه فکری و اخلاق حرفه‌ای با میانجی‌گیری تسهیم دانش بر عملکرد شغلی تأثیر معنی داری دارد. بنابراین لازم است مدیران دانشگاه لرستان با برنامه‌ریزی در جهت ارتقای سرمایه روانشناختی، سرمایه فکری و اخلاق حرفه‌ای اعضای هیئت علمی، شرایط بهبود تسهیم دانش و به تبع آن بهبود عملکرد شغلی اساتید دانشگاه را فراهم آورند.