Реалізація змісту навчання англійської (рідної) мови та літератури в загальноосвітніх школах Англії - Людмила Ємельяненко (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті проаналізовано курикулум з англійської мови і літератури для 3 і 4 ключових етапів навчання у загальноосвітніх школах Великої Британії; розкрито зміст базового для формування змісту навчання англійської мови і літератури поняття «компетентність»; зосереджено увагу на формуванні у британських школярів основних мовленнєвих умінь і навичок. В статье проанализирован куррикулум по английскому языку и литературе для 3 и 4 ключевых этапов обучения в общеобразовательных школах Великобритании; раскрыто содержание базового для обучения английскому языку и литературе понятия «компетентность»; акцентировано внимание на формировании у британских школьников основных речевых умений и навыков. English curriculum for key stages 3 and 4 at state schools of Great Britain is analyzed in the article. The content of the basic concept 'competence' for the formation of the English curriculum is revealed. A special attention is focused on the formation of basic pupils' language knowledge and communicative skills.