IDENTIFICAREA LACUNELOR PRIVIND FORMAREA CULTURII ECONOMICE LA STUDENȚII PEDAGOGI - USM ADMIN (Moldova State University, 2022)
În articol sunt analizate transpunerile noilor modele economice gig-economia, net-economia și a antreprenoriatului în domeniul educațional. În baza aplicării și prelucrării datelor unui chestionar pe un lot experimental de 80 de studenți au fost identificate lacunele privind formarea culturii economice, după cum urmează: lacune cognitive, motivațional- valorice, comportamnentale. La finalul articolului este propus un model de formare a culturii economice la studenții pe- dagogi în 3 etape, în baza principiilor didactice, principiilor educației prin/pentru muncă, principiilor și strategiilor auto- eficienței personale, teoriilor și principiilor economice etc. Un astfel de model de formare a culturii economice a viitoa- relor cadre didactice va permite dezvoltarea competențelor profesionale și crearea unui profil de antreprenor pentru cadrul didactic. Cuvinte-cheie: gig-economia, net-economia, antreprenoriat, intraprenoriat, educație economică, educație antrepre- norială, educație financiară, cultură economică.