آینده‌نگری در هنگام بارداری، یک مطالعه تحلیل محتوی کیفی - طوبی حیدری; سعیده ضیایی; فضل الله احمدی; عیسی محمدی (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه:بیشتر جوامع به بارداری و تولد اهمیت ویژه‌ای می‌دهند و بسته به زمینه و بستر زندگی‌شان، تصمیماتی به منظور تغییر رفتارهای خود در طی بارداری اتخاذ می‌نمایند. هدف: دست‌یابی به درک و تجربیات درونی مادران ایرانی در طی بارداری. روش: این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد آنالیز محتوی در سال 1391 صورت گرفت. مشارکت‌کنندگان شامل 18 مادر با تجربه بارداری در شهر تهران بودند. نمونه‌گیری به صورت هدفمند بود. در نهایت، 28 مصاحبه با میانگین زمانی 50 دقیقه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها همزمان با گردآوری آن‌ها به طور مستمر و مقایسه‌ای صورت گرفت. یافته‌ها: دو مضمون اصلی در طی فرایند تحلیل پدیدار شد؛ که شامل «در آرزوی آینده روشن برای جنین» و «در آرزوی آینده روشن برای خود» می‌گردید. این مفاهیم حکایت از چشم‌انداز «آینده‌نگری» مادران برای خود و جنین داشت.نتیجه‌گیری: درک منابع ذهنی نگرانی مادران باردار ایرانی به شناخت صحیح از نیازهای واقعی آن‌ها می‌انجامد. این امر می‌تواند برنامه‌ریزی و مراقبت مؤثرتر توسط دست‌اندرکاران جامعه سلامت کشور را به دنبال داشته باشد.