COVID-19 Sürecinde Çoklu Yetersizliği Olan Çocukların Ailelerine Sunulan Destekler: Bir Durum Çalışması - Adile Emel Sardohan Yıldırım; Burak Bozak (Istanbul Kültür University, 2021)
Çoklu yetersizliği olan çocukların ailelerine sosyal, eğitim ve sağlık alanlarında destek sunulması ailelerin yaşam kaliteleri üzerinde etkili olan faktörlerden biridir. COVID-19 salgını süresince birçok insanın sosyal izolasyonda olması ve birçok kurum ve kuruluşun farklı çalışma sistemine geçmesi ile birlikte ailelere sunulan destek hizmetlerinin belirlenmesi önemlidir. Bu çalışmanın amacı, COVID-19 sürecinde çoklu yetersizliği olan çocuğa sahip ailelere sunulan sosyal, eğitim ve sağlık desteklerinin belirlenmesidir. Araştırma, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması olarak desenlenmiştir. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmış ve görüşmeler çevrim içi yapılıp kaydedilmiş ardından betimsel analiz tekniği ile analiz edilmiştir. Çocukları çoklu yetersizliği olan 14 aile araştırmaya katılmıştır.  Çalışma grubunun seçiminde ölçüt örnekleme ve kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemleri beraber kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, COVID-19 sürecinin çoklu yetersizliği olan çocukları ve ailelerini olumsuz etkilediği ve bu süreçte ailelere sosyal, eğitim ve sağlık alanlarında gerekli olan desteklerin sunulmadığı ortaya çıkmıştır.