تأثیر هوش تجاری بر عملکرد مالی از طریق نوآوری و موفقیت برند (مطالعۀ موردی: باشگاه‌های خصوصی ورزشی شهر رشت) - شهرام شفیعی; حسین زارعیان; حسین براخاص قرمیش (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هوش تجاری از طریق نوآوری و موفقیت برند بر عملکرد مالی باشگاه‌های خصوصی ورزشی شهر رشت بود. روش این پژوهش از نوع توصیفی ـ پیمایشی بوده و جامعۀ آماری آن را مدیران باشگاه‌های خصوصی شهر رشت تشکیل دادند. به‌دلیل محدود‌بودن جامعۀ آماری، نمونۀ آماری برابر با جامعۀ آماری (کل‌شمار) در نظر گرفته شد (49N=). به‌منظور تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها و روابط بین متغیرها نیز نرم‌افزار اسمارت پی ال اس 2 مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌ها نشان می‌دهند که هوش تجاری به‌ترتیب اثر معنا‌داری بر نوآوریو عملکرد مالی باشگاه‌های ورزشی خصوصی دارد؛ اما اثر آن بر موفقت برندمعنا‌دار نمی‌باشد. درمقابل، تأثیر نوآوری بر موفقیت برند و عملکرد مالی معنادار می‌باشد. موفقیت برند نیز بر عملکرد مالی تأثیر دارد. براساس یافته‌ها مشخص می‌شود که هرچند هوش تجاری به‌طور قابل‌توجهی توانایی پیش‌بینی عملکرد مالی را دارد؛ اما درک این مکانیزم و دست‌یابی به موفقیت مالی، نیازمند توجه به کارآمدی سیستم نوآوری و اثربخشی مدیریت برند می‌باشد.