Формування вольової сфери юних важкоатлетів у процесі спортивної діяльності - Михайло Степанович Мороз; Тетяна Іванівна Суворова; Надія Семенівна Карабанова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Психологічна й вольова підготовка юних важкоатлетлетів − визначальний компонент тренування спортсмена, що забезпечує досягнення високих спортивних результатів. У статті розглянуто фактори, що впливають на процес формування вольової сфери юних спортсменів, дається самооцінка розвитку вольових якостей, розроблена експериментальна програма, яка включає методичні прийоми для розвитку вольових якостей, та визначено її вплив на формування вольової сфери юних важкоатлетів у процесі спортивної діяльності.