Особливості терапії секреторно-евакуаторних порушень при гострих бронхітах у дітей з порушенням функції зовнішнього дихання - L.S. Ovcharenko; A.A. Vertehel; T.G. Andrienko; I.V. Samokhin; A.V. Kryazhev; D.N. Sheludko (Group of Companies Med Expert, LLC, 2020)
Мета: підвищення ефективності та безпеки терапії секреторно-евакуаторних порушень бронхів при гострих бронхітах із порушенням функції зовнішнього дихання у дітей шляхом використання медикаментозного засобу з мінімальним впливом на серцево-судинну систему. Матеріали та методи. Під спостереженням перебувало 60 дітей віком від 6 до 11 років. Сформовано 2 групи спостереження (по 30 дітей у кожній): 1-а група - діти, що отримують Бронхипрет® протягом 10 днів при гострих бронхітах з порушенням функції зовнішнього дихання; 2-а група - діти, які не одержують Бронхипрет® при гострих бронхітах із порушенням функції зовнішнього дихання. Результати. У групі пацієнтів, що приймали Бронхипрет®, на додаток до більш швидкої клінічної динаміки, за даними спірографії, мало місце поліпшення параметрів функції зовнішнього дихання, що характеризують обструктивний компонент перешкоди повітряному потоку. Після терапії Бронхипретом відзначалася нормалізація показників функціонування автономної нервової системи і переважання ейтонії на фоні зниження числа реєстрації парасимпатикотонії. Висновок. Хороша переносимість і безпечність Бронхипрету протягом 7-денного застосування в пацієнтів у віці 6-11 років дозволяє рекомендувати цей препарат як високоефективний засіб терапії секреторно-евакуаторних порушень бронхів при гострому бронхіті у дітей. Дослідження виконані відповідно до принципів Гельсінської Декларації. Протокол дослідження ухвалений Локальним етичним комітетом зазначеної у роботі установи. На проведення досліджень було отримано інформовану згоду батьків дітей.