La recreació fisicoesportiva i el seu tractament del cos: una anàlisi crítica - J. Pere Molina Alventosa; Javier Valenciano Valcárcel (Institut Nacional d´Educació Física de Catalunya (INEFC), 2010)
En aquest treball es realitza una anàlisi crítica de la recreació fisicoesportiva a partir de la seva concepció i tractament del cos. Per fer-ho, es parteix de la dimensió subjectiva del lleure i del sentit de la recreació fisicoesportiva, igual com del significat atribuït al cos en les societats postmodernes. D'aquesta manera, l'anàlisi distingeix dues concepcions bàsiques del cos, 'el cos com a producte' i 'el cos com a experiència', que deriven, respectivament, en dues orientacions de la recreació fisicoesportiva: la utilitària i l'emancipadora. En uns comentaris finals, es qüestiona el posicionament de la professió davant de la recreació fisicoesportiva com a mercat emergent.