EDUCAŢIA ŞI MUNCA DECENTĂ (aspecte de gen) - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
Conceptul muncii decente se bazează pe înţelegerea faptului că munca este o sursă de demnitate şi bunăstare perso- nală, stabilitate a familiei, pace în comunitate. Or, educarea tinerilor, în calitate de viitori cetăţeni, pentru muncă decentă reprezintă strategia majoră de oferire a şanselor pentru o viaţă decentă. Prezentul articol este dedicat analizei abordărilor muncii decente, aspectelor egalităţii de gen în calitate de componentă importantă a muncii decente în contextul provocă- rilor sociale, strategiilor educaţionale de prevenire a discriminării în câmpul muncii. Autorul vine cu exemple concrete din experienţa de implementare a Proiectului "Fit for Fair - Învăţare globală pentru muncă decentă în industria articole- lor sportive" (2013-2016), realizat cu suportul Comisiei Europene în 6 ţări. Cuvinte-cheie: muncă decentă, dimensiune de gen în dezvoltare, egalitate de gen, discriminare în bază de gen, învăţare globală.