К вопросу о формировании педагогических технологий подготовки социального работника как субъекта социально-помогающей деятельности - Елена Зритнева; Анна Коныгина (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2015)
Зритнєва О. І., Конигіна А. В. До питання про формування педагогічних технологій підготовки соціального робітника як суб'єкта соціально-допоміжної діяльності. Авторами розглянуто процес технологізації соціальної роботи як соціально- допоміжної діяльності, яка передбачає формування соціальних технологій науково- практичного та навчального її видів, які розвиваються безпосередньо в соціальній галузі і спрямовані на зміни соціальної ситуації в ній. У статті розкрито специфіку соціальних технологій різниї форм і видів соціально-допоміжної діяльності, яка визначає орієнтири побудови системи підготовки сучасних професіоналів соціальної галузі, розробки системи педагогічних технологій освітнього процесу соціального робітника як суб'єкта соціально-допоміжної діяльності