شناسایی عوامل و ملاک‌های مؤثر در توسعۀ فرهنگی در ورزش قهرمانی - رحیم رمضانی نژاد; محمد مهدی رحمتی; سید جلیل میریوسفی; سید احمد نژادسجادی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
شناخت عوامل و ملاک‌هایی که می توانند روند توسعۀ فرهنگی در ورزش قهرمانی را تسهیل کنند ، بسیار مهم است . ازاین‌رو، هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل و ملاک‌های مؤثر در توسعۀ فرهنگی در ورزش قهرمانی می‌باشد. روش پژوهش، ترکیبی بود و مرحلۀ اول آن براساس نظریۀ کارکردگرایی ساختی پارسونز طراحی گردید. در مرحلۀ دوم پژوهش با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند، 143 کارشناس و پژوهشگر (استاد) حوزۀ فرهنگ و تربیت‌بدنی به‌عنوان نمونۀ آماری پژوهش انتخاب شدند. بررسی داده‌ها با استفاده از روش تحلیل عاملی با چرخش متعامد، به‌ترتیب اهمیت نشان داد که پنج عامل توسعۀ فرهنگ سیاسی، تقویت هویت ملی ـ دینی، توسعۀ فرهنگ اقتصادی، توسعۀ فرهنگ اجتماعی و توسعۀ آموزشی و فناوری برای توسعۀ فرهنگی در ورزش قهرمانی ضروری هستند. همچنین، از میان سه ملاک عامل توسعۀ فرهنگ سیاسی، ملاک شایسته‌سالاری؛ در بین چهار ملاک‌ عامل تقویت هویت ملی ـ دینی، ملاک سلامت اخلاقی؛ از سه ملاک عامل توسعۀ فرهنگ اقتصادی، ملاک اخلاق اقتصادی؛ در بین چهار ملاک عامل توسعۀ فرهنگ اجتماعی، ملاک سرمایۀ اجتماعی و از میان پنج ملاک عامل توسعۀ آموزشی و فناوری اطلاعات، ملاک آموزش و پژوهش در اولویت قرار داشتند؛ بنابراین، توسعۀ فرهنگ سیاسی و تقویت هویت ملی ـ دینی، اولینگام ‌در‌جهتتوسعۀ فرهنگی در ورزش و به‌ویژه ورزش قهرمانی می‌باشد.