EXPERIENȚE NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE ÎN EDUCAȚIA PENTRU CARIERĂ - Aida COTRUȚA (Moldova State University, 2018)
Necesitatea de a pregăti generațiile să-și asume responsabilitatea pentru prezentul și viitorul profesional cere colectarea experiențelor mai multor țări vizavi de procesul educației pentru carieră, care ar permite formularea unor constatări de valoare pentru Republica Moldova. Totodată, aceasta ar permite identificarea căilor de dezvoltare a politicilor educaționale şi a practicilor în domeniul educației pentru carieră. NATIONAL AND INTERNATIONAL EXPERIENCES IN CAREER EDUCATION The need to prepare generations to take responsibility for the present and future professional, calls for the collection of experiences on the career process of several countries, which would allow for the development of valuable findings for the Republic of Moldova. At the same time, it would allow identifying ways to develop educational policies and practices in the field of career education.