بررسی تأثیر کیفیت خدمات آموزشی بر وفاداری دانشجویان با میانجی‌گری رضایتمندی - جعفر حسن رضائی (Shahed Behesti University, 2021)
هدف: وفاداری دانشجو، یکی از مؤلفه‌های مهم در آموزش عالی است که باتوجه به کاهش جمعیت دانشجو در ایران، اهمیت این مؤلفه در حال افزایش است. از طرفی رضایتمندی دانشجویان می‌تواند منجر به وفاداری به‌عنوان یک مزیت رقابتی گردد. کیفیت خدمات آموزشی نیز به‌عنوان یک چالش مهم و تأثیرگذار در حوزه وفاداری مورد توجه است. لذا این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر کیفیت خدمات آموزشی بر وفاداری دانشجویان با میانجیگری رضایتمندی انجام گرفت. این پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی بود.مواد و روش‌ها: جامعه آماری پژوهش متشکل از 2996 دانشجوی دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) بود. نمونه‌گیری به روش تصادفی طبقه‌ای نسبی انجام گرفت. برای گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌های کیفیت خدمات آموزشی، رضایتمندی و وفاداری دانشجو به کار رفت و برای پایایی ابزار به ترتیب ضرایب آلفای 91/0، 87/0، و 81/0 به دست آمد که نشان‌دهنده پایایی مطلوب ابزار می‌باشد. برای بررسی روایی پرسشنامه‌ها از تحلیل عاملی تأییدی بهره گرفته شد و روایی همه پرسشنامه‌ها مورد تأیید قرار گرفت. در پایان تعداد 342 پرسشنامه با استفاده از مدل‌یابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.بحث و نتیجه‌گیری: تأثیر کیفیت خدمات آموزشی بر رضایتمندی مثبت و معنادار بود. همین‌طور تأثیر رضایتمندی بر وفاداری مثبت و معنادار بود. این پژوهش نشان داد که تأثیر مستقیم کیفیت خدمات آموزشی بر وفاداری دانشجویان منفی بوده و معنادار نمی‌باشد. اما به‌طور غیرمستقیم و از طریق رضایتمندی بر وفاداری تأثیرگذار است. این یافته بر اهمیت رضایتمندی به‌عنوان متغیری تأثیرگذار در حوزه وفاداری دانشجو و افزایش آن تأکید می‌کند.