ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ У ДВОСТУПЕНЕВІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ОСВІТІ ФРАНЦІЇ (1989-2013 рр.) - Людмила Копенкіна (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2017)
У статті  розглянуто особливості професійної підготовки вчителів у Франції в період з 1989 по 2013 роки. На основі теоретичного аналізу робіт французьких дослідників та освітніх документів з'ясовано передумови та результати численних модернізаційних змін структури та змісту професій-ної підготовки. Особлива увага приділяється аналізу періоду 2007-2013 років, який знаменувався приєднанням університетських інститутів підготовки вчителів до університетів, переходом педагогічної освіти на єдині європейські стандарти (ліценціат - магістр - доктор) та магістерські освітньо-професійні програми підготовки. Подано коротку характеристику типів педагогічних закладів, ролі та місця національного конкурсу та педагогічних практик у підготовці педагогічних кадрів у Франції.