بررسی آزمایشگاهی استحکام شکست پروتزهای پارسیل ثابت متکی بر ایمپلنت با ابعاد کانکتورهای مختلف در سیستم zir/CAD/CAM - بیژن حیدری; علیرضا ایزدی; فرناز فیروز; امیر صالح; سارا خزاعی (Mashhad University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه: تاثیر ابعاد کانکتورهای مختلف در سیستم های تمام سرامیکی  مورد بحث است. هدف از انجام این بررسی، ارزیابی تاثیر سایز های مختلف کانکتور در مقاومت به شکست بریج های خلفی اکسیدزیرکونیوم بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی، 24 عدد بریج خلفی زیرکونیا و 8 عدد بریج خلفی متال سرامیک با ساپورت ایمپلنت (گروه کنترل) با تکنولوژی CAD/CAM جهت جایگزینی پره مولر دوم ساخته شدند. نمونه ها به چهار گروه با اندازه کانکتور متفاوت تقسیم شدند. نیروی شکست نمونه ها، پس از 1 روز نگهداری در بزاق مصنوعی و اعمال سیکل های حرارتی، اندازه گیری شد. تست های Tukey HSD وANOVA  جهت آنالیز داده ها استفاده شدند. یافته ها: مقادیر میانگین مقاومت به شکست گروه متال سرامیک به طور معنی داری بیشتر ازگروه های تمام سرامیک بود. در گروه های Zir/CAD/CAM مقادیر میانگین مقاومت به شکست گروه  با اندازه کانکتور mm 4×4  به صورت معنی داری بیشتر از گروه های با اندازه کانکتور mm3×3 و mm3×2 بود. نتیجه گیری: مقادیر میانگین نیروی شکست نمونه های زیرکونیایی بصورت معنی داری تحت تاثیر اندازه کانکتور (001/0>P) قرار داشت.