بررسی عامل‌های مؤثر بر گرایش دینی دانش‌آموزان و ارایه‌ی راهکارهای مناسب (مورد مطالعه: دانش‌آموزان مقطع متوسطه شهر اورمیه) - محمد عباس زاده; حسن خراطیان خامنه; کاظم عباسی; مرتضی مبارک بخشایش (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2011)
مقاله حاضر، با هدف شناسایی عامل‌های مؤثر بر گرایش دینی دانش‌آموزان، نگاشته شده و در نظر دارد راهکارهای عملی برای این موضوع ارایه نماید. روش تحقیق، پیمایشی بوده و برای سنجش متغیرهای مستقل و وابسته، تعداد434 نفر با شیوه نمونه‌گیری طبقه‌یی، از بین دانش‌آموزان نواحی دوگانه آموزش و پرورش شهر ارومیه، به عنوان نمونه نهایی انتخاب و به پرسشنامه‌های تهیه شده، پاسخ گفته‌اند. بر اساس یافته‌های تحقیق که از طریق نرم افزارSPSS17حاصل آمده است، میزان گرایش دینی دانش‌آموزان، متوسط به بالا بوده و در این میان، متغیرهای «مذهبی بودن والدین، عملکرد متولیان امور مذهبی و عامل سیاسی»، بیش از سایر متغیرها بر گرایش دینی دانش‌آموزان، تأثیرگذار بوده‌اند.