بررسی تأثیر معنویت بر کیفیت زندگی کاری و کارآفرینی با میانجی‌گری اخلاق حرفه‌‌ای در میان کارکنان دانشگاه لرستان - Fatemeh Faghernejad; Mohammad Hassani (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2020)
سابقه و هدف: در سالیان اخیر، در سازمان‌ها به معنویت توجه بسیاری شده است و صاحب‌نظران مدیریت و سازمان نیز به جرگۀ علاقه‌مندان به معنویت پیوسته‌اند. ادعاهای فراوانی دربارۀ فواید مثبت معنویت در محیط‌های کاری مطرح شده که به تشویق علاقه‌مندان به جست‌وجوی راه‌هایی جهت واردساختن معنویت به محیط‌های سازمانی منجر شده است. ازاین‌رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر معنویت بر کیفیت زندگی کاری و کارآفرینی با میانجی‌گری اخلاق حرفه‌ای صورت گرفته است. روش کار: این پژوهش توصیفی-همبستگی از نوع مدل‌یابی معادلات ساختاری است. جامعۀ آماری 340 نفر از کارکنان دانشگاه لرستان بود که از میان آنان 181 نفر به‌روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شد. داده‌های پژوهش با استفاده از پرسش‌نامه‌های استاندارد معنویت میلیمان و همکاران، کیفیت زندگی کاری والتون، کارآفرینی هیل و اخلاق حرفه‌ای کادوزیر جمع‌آوری شد و تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از شاخص‌های توصیفی و روش مدل‌یابی معادلات ساختاری صورت گرفت. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.   یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین معنویت و کیفیت زندگی کاری و کارآفرینی (31/0=r، 45/0=r و 05/0>P) رابطۀ مثبت و معناداری وجود داشت اما بین اخلاق حرفه‌ای و کیفیت زندگی کاری رابطۀ معناداری یافت نشد. علاوه‌براین، معنویت با میانجی‌گری اخلاق حرفه‌ای بر کیفیت زندگی کاری و کارآفرینی (17/0=β، 05/0=β و 01/0>P) تأثیرگذار بود و هم به‌صورت مستقیم هم غیرمستقیم موجب افزایش کیفیت زندگی کاری و کارآفرینی شد. نتیجه‌گیری: بر اساس یافتههای پژوهش می‌توان گفت هرگونه افزایش معنویت در سازمان با افزایش کیفیت زندگی کاری و کارآفرینی و اخلاق حرفه‌ای کارکنان همراه است.   استناد مقاله به این صورت است: Faghernejad F, Hassani M. The Effect of Spirituality on the Quality of Work Life and Entrepreneurship as Mediated by Professional Ethics in the Staff of Lorestan University. Journal of Pizhūhish dar dīn va salāmat. 2021;6(4):101-116. https://doi.org/10.22037/jrrh.v6i4.21849