Doprinos Čedomira Milića školovanju sokolskog kadra u Hercegovini - Kristina Pantelić Babić; Petar Pavlović (University of Banja Luka, Faculty of physical education and sport, 2013)
Čedomir Milić je, od oca Jovana Milića i majke Soke Milić (devojačko Govedarica), rođen 23. marta 1886. godine u Mostaru, a ubijen je 22. novembra 1941. godine u blizini Nikšića. Od osnivanja prvog srpskog gimnastičkog društva "Obilić" u Mostaru 1904. godine (od 1910. godine "Srpski Soko"), Milić se uključuje u njegov rad i ceo svoj život je posvetio sokolskom i nacionalnom radu. Kroz sokolska i pobratimska društva borio se za duhovno i telesno jačanje svog naroda. Bio je poštovan ne samo od strane sokola i pobratima, već i od umnih ljudi tog vremena. Pored ostalih brojnih aktivnosti, koje je obavljao uspešno u sokolstvu, on je dao i veliki doprinos u školovanju i usavršavanju sokolskog kadra na području Hercegovine, kako u srpskom sokolstvu u vreme austrougarske okupacije, tako i u sokolstvu u vreme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca (od 1929. godine Kraljevina Jugoslavija). Cilj rada je da se osvetli i istraži uloga Čedomira Milića u školovanju i usavršavanju sokolskog kadra. Pregledani su i proanalizirani izvori koji su nastajali u vreme kada je Milić Živeo i stvarao, kao i izvori koji su nastajali kasnije.