Metodologiczne koncepcje badań nad środowiskiem edukacyjnym - Agnieszka Kozerska (Jan Dlugosz University, 2012)
W artykule przedstawiono sposoby rozumienia pojęcia środowiska edukacyjnego z perspektywy różnych paradygmatów. Omówiono przykłady badań nad środowiskiem edukacyjnym, koncentrując się na metodologicznych aspektach tych badań.