Tüm seramik restorasyonlar ve klinik uygulaması: olgu sunumu - Kadir Firidinoglu; Muhittin Toman; Suna Toksavul (Cumhuriyet University, 2011)
All-ceramic restorations are widely used because of their high esthetics and biocompatibility. Improvements in dentin bonding and composite luting materials besides improvements in all-ceramic systems increase the clinical success rate. Adhesive cementation increases the fracture resistance and strength of all-ceramic restorations and significantly reduces the microleakage. In this clinical study, clinical application of all-ceramic restorations was described for two patinets.   ÖZET Tüm seramik restorasyonlar doğal dişe yakın estetiği ve biyouyumlu olmaları nedeniyle günümüzde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Tüm seramik sistemlerinin gelişmesine paralel olarak dentine bağlanma ve rezin simanların da gelişmesi ile klinik olarak başarı oranları yükselmiştir. Adeziv simantasyon sistemleri ile simante edilmiş bir tüm seramik restorasyonun kırılma direncinin ve mukavemetinin artması yanında mikrosızıntı görülme riski de önemli derecede azalmaktadır. Bu çalışmada tüm seramik restorasyon uygulanmış 2 olgunun klinik uygulama aşamaları anlatılmıştır. Anahtar kelimeler: Tüm seramik kron, dentine bağlanma, rezin siman, kırılma direnci.