طراحی مدل ساختاری تمایل به بازگشت تماشاگران در مسابقات لیگ جهانی والیبال براساس اولویت‌بندی کیفیت خدمات و رضایتمندی - حمیدرضا قزلسفلو; معصومه کلاته سیفری (Sport Sciences Research Institute, 2017)
ارائۀ خدمات با‌کیفیت در رقابت‌های ورزشی سبب افزایش تماشاگران جدید، توسعۀ مشاغل و کاهش عدم حضور ورزشکاران می‌‌شود. درحقیقت، کیفیت خدمات یکی از مهم‌ترین عواملی است که به رضایتمندی و تداوم حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها منجر می‌شود؛ لذا، هدف از پژوهش حاضر تحلیل مسیر کیفیت خدمات و رضایتمندی بر تمایل به بازگشت تماشاگران لیگ جهانی والیبال بود. بدین‌منظور، 375 تماشاگر حاضر در مسابقات لیگ جهانی والیبال به‌صورت تصادفی و هدفمند به‌عنوان نمونۀ آماری پژوهش انتخاب شدند. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های "کیفیت خدمات ورزشی چن" (2011) و ‌"تمایل به بازگشت تماشاگران شانک" (2006) استفاده گردید. همچنین، جهت تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها پس از اطمینان از اعتبار پرسش‌نامه‌ها از نرم‌افزار اس‌.پی.اس‌.اس در بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و نرم‌افزار آموس جهت ترسیم تحلیل مسیر به‌کار رفت. نتایج نشان می‌دهد که رابطۀ معناداری بین کیفیت خدمات و رضایتمندی با تمایل به بازگشت مجدد تماشاگران وجود دارد. همچنین، در بین کلیۀ ابعاد کیفیت خدمات، مؤلفۀ اعتماد بیشترین تأثیر را بر رضایتمندی تماشاگران داشته است؛ بنابراین، برخورداری از منابع انسانی متخصص که دارای مهارت متناسب با خدمات ارائه‌شده در استادیوم ورزشی آزادی ‌باشند، می‌تواند از طریق ایجاد اعتماد در تماشاگران و بهبود رضایتمندی آن‌ها، زمینۀ حضور مجدد تماشاگران را فراهم نماید.