ارزیابی کارایی تیم‌های بسکتبال مردان در بازی‌های المپیک 2016 ریودوژانیرو برزیل - شهرام شفیعی; کیخسرو یاکیده; حسین زارعیان; حکیمه افروزه (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی کارایی تیم‌های بسکتبال حاضر در المپیک 2016 در کشور برزیل بود. پژوهش ازنوع توصیفی و تحلیلی بود و روش جمع‌آوری داده‌ها اسنادی و کتابخانه‌ای بود. جامعۀ پژوهش تیم‌های بسکتبال حاضر در المیپک 2016 ریودوژانیرو بودند. با توجه به محدودیت جامعة آماری، تعداد حجم نمونه با جامعة آماری که 12 تیم بود، از سایت فدراسیون جهانی بسکتبال (فیفا) گرفته شد و در دو بخش تهاجمی و تدافعی طبقه‌بندی شد. در این پژوهش از مدل‌های رگرسیون و تحلیل پوششی‌داده‌ها و نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد. نتایج نشان داد که در مرحله تهاجمی تیم‌های نیجریه و آمریکا کارایی کامل و در مرحله تدافعی تیم‌های کرواسی، فرانسه، لیتوانی، نیجریه و آرژانتین کارایی یک را کسب کردند. فقط تیم نیجریه با جایگاه 11 در رتبه‌بندی، در کارایی کلی رتبة یک را به خود اختصاص داد. همچنین، بین رتبة کارایی و موقعیت تیمها رابطهای وجود نداشت؛ درنتیجه، مربیان تیم بسکتبال ایران و کشورهای دیگر با شناخت وضعیت تهاجمی و تدافعی حریفان خود می‌توانند با برنامهریزیها، تمرین‌های مفیدتر و انتخاب راهبرد مناسبتر به رویارویی با رقبا بپردازند و فاصلة خود را با کشورهای صاحب‌عنوان کاهش دهند.