ОСОБЕННОСТИ ЛИЧНОСТНЫХ РЕСУРСОВ УВЛЕЧЕННЫХ РАБОТОЙ ПЕДАГОГОВ - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
PARTICULARITĂŢILE RESURSELOR PERSONALE LA PEDAGOGII CU ANGAJAMENT PROFESIONAL ÎNALT Scopul acestui studiu este de a identifica resurse personale care să contribuie la menţinerea angajamentului profesio- nal la profesori. Resursele personale sunt un set de caracteristici individuale-tipologice care determină modul specific de viaţă al subiectului în situaţii dificile. Pentru colectarea datelor au fost folosite probe de tip chestionar aplicate pe un eşantion de 110 profesori. Rezultatele care reies din analiza cercetării arată că resursele personale sunt cel mai important factor în manifestarea implicării pedagogilor în muncă. Cuvinte-cheie: resurse personale, angajament profesional, pedagogi.