تغییرات عیب انکساری قبل و بعد از جراحی ترابکولکتومی و شنت - فرزانه دهقانیان نصرابادی; محمد آقازاده امیری; قاسم فخرایی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف در سال‌های اخیر مطالعات بسیاری نشان داده است که تغییرات آستیگماتیسم قرنیه پس از جراحی ترابکولکتومی رخ می‌دهد و تاکید بر استیپ شدن مریدین عمودی و القای آستیگمات موافق قاعده دارند. در مطالعه حاضر علاوه بر تغییرات آستیگمات و محور آن، میزان تغییرات دوربینی و نزدیکبینی و مقایسه موارد فوق با جراحی شنت مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها پژوهش حاضر یک مطالعه مشاهدهای - تحلیلی است. جامعه پژوهش دو گروه 16 نفری تحت جراحی شنت و ترابکولکتومی به ترتیب با متوسط سنی 72/6±68/49 و 90/8±43/52 بودند که به منظور بررسی تغییرات عیب انکساری قبل از جراحی، 1 هفته، 1 ماه و 3 ماه بعد از جراحی مورد مقایسه قرار گرفتند. تحلیل دادههای درون هر گروه به علت نرمال نبودن آنها آزمون فریدمن و برای مقایسه بین دو جراحی از آزمون منویتنی استفاده شد. یافته ها نتایج نشان می‌دهد متوسط فشار چشم قبل از جراحی و 1 هفته، 1 ماه و 3 ماه بعد از جراحی ترابکولکتومی به ترتیب 65/7±31/31، 88/2±81/9، 26/1±50/10 و 28/1±93/10 (05/0 (P< و در جراحی شنت 32/10±06/36، 30/3±5/13، 21/2±68/11 و 27/1±18/11 (05/0 (Pو درصد آستیگمات موافق قاعده در جراحی ترابکولکتومی به ترتیب 5/37، 100، 5/37 و 25/31 که در جراحی شنت 75/43، 50، 50 و 25/56 و متوسط اکی‌والان اسفر در جراحی ترابکولکتومی به ترتیب 49/1±03/0-، 94/1±43/1، 74/1±27/0 و 46/1±04/0 (05/0 (P< و در جراحی شنت 5/1±65/0، 03/2±03/1، 64/1±7/0 54/1±62/0 (05/0 (P< است. مقایسه متغیرهای فوق در دو جراحی با استفاده از منویتنی از منظر مقدار آستیگماتیسم و محور آن معنادار بوده (05/0 (P نتیجه گیری هر دو روش دوربینی را القا می‌کنند که با گذشت زمان از مقدار آن کاسته میشود، اما تغییرات مقدارو ایجاد آستیگماتیسم موافق قاعده در جراحی ترابکولکتومی به نسبت جراحی شنت بیشتر است.