تأثیر تمرین تناوبی شدید با مکمل‌سازی زردچوبه بر چربی احشایی، چربی زیرپوستی شکمی و مقاومت انسولین در زنان چاق - زهرا رستمی هشجین; رامین امیرساسان; سعید نیکوخصلت; وحید ساری صراف (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف از انجام مطالعة حاضر، تعیین تأثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید با مکمل‌سازی زردچوبه بر چربی احشایی، چربی زیرپوستی شکمی و مقاومت انسولین در زنان چاق بود. تعداد 30 زن چاق با دامنة سنی 20 تا 25 سال درقالب یک طرح نیمه‌تجربی با پیش‌آزمون- پس‌آزمون، به‌صورت هدفمند انتخاب شدند و به‌طور تصادفی به دو گروه همگن 15 نفری تمرین تناوبی شدید- مکمل زردچوبه (سه میلی‌گرم کورکومین به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن در یک روز) و گروه تمرین تناوبی شدید- دارونما تقسیم شدند. دورة آماده‌سازی به‌مدت سه هفته و تمرین تناوبی شدید به‌مدت شش هفته و چهار جلسه در هفته انجام شد. نمونه‌های خونی در دو مرحله ؛ یعنی قبل از شروع دوره تمرینی و 48 ساعت بعد از آخرین جلسة تمرینی در فاز فولیکولی گرفته شدند. چربی شکمی با دستگاه اولتراسونوگرافی اندازه‌گیری شد و انسولین و گلوکز سرمی به‌ترتیب به روش ایمونواسی آنزیمی و فتومتری اندازه‌گیری شدند. داده‌ها در سطح معناداری P < 0.05 تجزیه‌وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که در هر دو گروه، چربی شکمی و مقاومت انسولین به‌طور معنتاداری کاهش یافتند. در مقادیر چربی احشایی و چربی شکمی دو گروه تفاوت معنادار وجود داشت. این مقادیر در گروه تمرین- زردچوبه کمتر بود. تمرین‌‌های تناوبی شدید با مکمل زردچوبه احتمالاً می‌توانند مقاومت انسولین و چربی شکمی (چربی احشایی و چربی زیرپوستی) را کاهش دهند. به‌نظر می‌رسد که تمرین تناوبی شدید و زردچوبه در مقایسه با تمرین تناوبی شدید در کاهش چربی شکمی مؤثرتر بودند.