توانمندی مولکول هیدروژن در کاربردهای پیشگیری و درمانی در کم شنوایی ناشی از نویز - عبدالله موسوی; فرشته باقری; حمید رمضانی فرخانی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه و اهداف استرس اکسیداتیو حاد بطور مستقیم منجر به ضایعه جدی در بافت ها می شود. علی رغم اهمیت کلینیکی ضایعه اکسیداسیون، آنتی اکسیدان ها (مواد ضد اکسیداسیون) دارای موفقیت درمانی محدودی هستند. مولکول هیدروژن با قابلیت نفوذ گازی و سریع خود قادر به نفوذ به درون غشاهای زیستی و انتشار به درون سیتوپلاسم می باشد. علاوه بر این هیدروژن می تواند از طریق سد خونی  مغز که مانعی برای عبور بسیاری از آنتی اکسیدان ها است، عبور کند و این مزیت مولکول هیدروژن، ضرورت انجام این مطالعه را روشن می سازد. هدف از مطالعۀ حاضر بررسی نتایج پژوهش‏های انجام شده پیرامون مولکول هیدروژن به عنوان یک آنتی اکسیدان "جدید" بود. مواد و روش ها در این مقاله پژوهش‏هایی که به بررسی مولکول هیدروژن و تأثیر آن بر سیستم شنوایی پرداخته بودند، مرور شد. این مطالعات با کلید واژه‎های رادیکال آزاد و مولکول هیدروژن از بانک‎های اطلاعاتی Medline، Google Scholar، PubMed و SID از سال 1973 تا 2012 استخراج شدند. نتیجه گیری مولکول هیدروژن به عنوان یک آنتی اکسیدان دارای فواید بالقوه بسیار زیاد از جمله انتشار سریع به درون بافت ها و سلول ها است و همچنین مولکول هیدروژن هیچ کدام از واکنش های متابولیک اکسیداسیون و احیا و رادیکال های آزاد موثردر سیگنالینگ سلول را تحت تاثیر قرار نمی دهد و مکانیسم اثر خود را از طریق کاهش آنزیم های درگیر در روند آپوپتوزیس و التهاب اعمال می کند.