Recerca en llibres de text: Assoliments passats, desenvolupament actual i reptes futurs. La mirada d'un investigador del Georg Eckert Institut - Steffen Sammler (Universitat de Barcelona, 2018)
En dècades recents hem vist desenvolupaments dinàmics en el camp de la producció de llibres de text i mitjans audiovisuals que ofereixen diferents possibilitats als investigadors. Una font d'inspiració per a aquestes noves possibilitats pot ser una síntesi sistemàtica de l'estat actual de les investigacions en aquest camp en l'àmbit internacional. El recentment publicat Palgrave Handbook of Textbook Studies, editat per Eckhardt Fuchs i Annekatrin Bock, representa un intent per aconseguir aquest objectiu. Inspirat per l'aproximacio d'aquest Manual, aquest article perfila nous temes explorats i enfocaments presos per investigadors de llibres de text en dècades recents. Juntament amb la discussió sobre l'augment de significació de les col·leccions de llibres de text com fonts per als investigadors i professors, aquest article avança en l'argument de què les nostres societats farien bé en atorgar un major reconeixement i valor a la investigació de llibres de text. En conclusió, el document advoca per la cooperació transnacional entre els investigadors de llibres de text i els educadors i crida a una major consciència dels problemes que envolten la producció de llibres de text escolars en l'àmbit de la política pràctica.