ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ АМПЛІТУДНО-ІНТЕГРОВАНОЇ ЕЛЕКТРОЕНЦЕФАЛОГРАФІЇ: ВЕРІФІКАЦІЯ СУДОМНОГО СИНДРОМУ - Yu. S. Korzhynskyy; Yu. R. Vaysberh; S. P. Laponoh (Bukovynian State Medical University, 2015)
Методика амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії корисна в неонатальній практиці, особливо у відділеннях інтенсивної терапії новонароджених. Завдячуючи аЕЕГ, лікар неонатолог має змогу: діагностувати судомний синдром; моніторувати перебіг церебральної дисфункції при гіпоксично-ішемічній енцефалопатії; моніторувати стан церебральної функції новонароджених, які отримують краніоцеребральну гіпотермію; верифікувати специфічні неврологічні проблеми (лейкомаляция, вроджені аномалії головного мозку, метаболічні енцефалопатії), передбачити віддалений неврологічний прогноз; моніторувати неврологічний стан у дітей, які отримують седативну терапію на ШВЛ; верифікувати субклінічні судоми та терапевтичний вплив на них; проводити моніторинг ефективності протисудомної терапії. Результати аЕЕГ - моніторингу в новонароджених з важким перинатальним гіпоксично-ішемічним ураженням ЦНС у перші 6 годин життя можуть бути діагностичним маркером подальшого неврологічного розвитку дітей до досягнення віку 18 місяців.