Цетиризин - ефективний і безпечний антигістамінний препарат (огляд літератури, результати клінічних досліджень) - Yu.V. Marushko; O.D. Moskovenko; B.L. Halushko (Group of Companies Med Expert, LLC, 2021)
Щорічне зростання кількості алергічних захворювань серед дітей та дорослих обумовлює пошук безпечних і ефективних засобів лікування алергії. На сьогодні цетиризин - один із найбільш вивчених антигістамінних препаратів другого покоління, який є «золотим стандартом» симптоматичного лікування алергії. Він швидко полегшує симптоми алергії, вступаючи в конкурентну блокаду з гістаміном, вже за 20 хвилин після застосування за рахунок високої селективності до Н1-рецепторів. Найефективнішим є використання препарату при алергічних проявах: чхання, ринорея, сльозотеча, висипання на шкірі. Однією з основних переваг цетиризину є високий рівень безпечності, що дає змогу застосовувати препарат у педіатричній практиці, починаючи з 6-місячного віку, а численні дослідження підтверджують це. Автори заявляють про відсутність конфлікту інтересів.