PORTOFOLIUL: ORIENTĂRI ŞI PERSPECTIVE - USM ADMIN (Moldova State University, 2013)
În acest articol ne-am propus să clarificăm noţiunea de portofoliu, care în învăţământul preuniversitar a devenit o tehnică populară. În vederea asigurării validităţii, credibilităţii, flexibilităţii şi corectitudinii evaluării competenţelor, sunt importante: acceptarea unei definiţii a portofoliului (din multiplele), edificarea scopului/scopurilor, tipologia şi formele de realizare a portofoliului în clasa de elevi, reprezentând cadrul logic al materialului. Cuvinte-cheie: portofoliu, tipologia portofoliilor: portofoliu individual/de grup, portofoliu de proces/de produs, portofoliu de învăţare/afişaj/evaluare, forme ale portofoliului şcolar.