شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر توسعۀ بین‌المللی تنیس روی میز در ایران - مهران احدی; محمد حامی; وحید شجاعی (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل مؤثر بر توسعۀ بین‌المللی تنیس روی میز ایران بود. این پژوهش به لحاظ پارادایم از نوع پژوهش‌های تفسیری، از نظر ماهیت، اکتشافی، از حیث رویکرد، کیفی، از لحاظ استراتژی، گرندد تئوری، به لحاظ تاکتیک، تحلیل محتوای پنهان و از نظر هدف، کاربردی بود. جامعۀ آماری پژوهش، خبرگان حوزۀ تنیس روی میز ازجمله مربیان تیم های ملی تنیس روی میز ایران، مدیران ارشد در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون تنیس روی میز و همچنین اعضای هیئت علمی در حوزۀ مدیریت ورزشی بودند که 16 نفر از آنان به‌عنوان نمونۀ پژوهش به شیوۀ غیراحتمالی، هدفمند و گلوله‌برفی در نظر گرفته شدند. شیوۀ جمع آوری داده‌ها به‌صورت مصاحبۀ عمیق با این افراد بود. 226 کد اولیه از مصاحبه های انجام شده دربارۀ عوامل مؤثر بر توسعۀ بین المللی تنیس روی میز ایران استخراج شد که فراوانی این کدها درمجموع برابر با 460 بود. 13 مقولۀ اصلی و 37 مقولۀ محوری دربارۀ عوامل مؤثر بر توسعۀ بین المللی تنیس روی میز ایران احصاء شد. عوامل مدیریتی و عامل تخصصی و فنی به‌ترتیب با ضریب اهمیت 104 و 80 بیشترین ضرایب و مقولۀ دولت و حاکمیت، ماهیت رشته و عامل رسانه به‌ترتیب با ضریب اهمیت 7، 12 و 13 کمترین ضرایب اهمیت را داشتند. مدیران فدارسیون تنیس روی میز ایران میباید به نقش شرایط علّی (عوامل اقتصادی، اجتماعی، توسعۀ زیرساخت‌ها و عوامل فنی و تخصصی)، شرایط مداخله گر (عوامل انگیزشی، عامل رسانه، ماهیت رشتۀ تنیس روی میز) و شرایط زمینه ای (استعدادیابی، عامل مدیریتی، دولت و حاکمیت، نهادهای آموزشی و توسعۀ ورزش همگانی) به‌عنوان عوامل اثرگذار بر توسعۀ بین المللی تنیس روی میز اهتمام ورزند.