ASPECTE TEORETICE PRIVIND COMPETENȚELE ȘI COMPETENȚELE DE COMUNICARE SPECIFICE ELEVILOR CLASELOR PRIMARE - Vasilica-Carina BANU (Moldova State University, 2019)
În articol este analizată problematica "competenţei" și a ,,competenței de comunicare" din mai multe perspective teoretice, precum și necesitatea dezvoltării acesteia la învățământul primar. E foarte important să-l ajutăm pe elev, de mic, să-şi descopere potenţialul, să acţioneze apelând la arta cuvântului pentru a găsi soluţii la totalitatea problemelor cu care se confruntă, în vederea dezvoltării abilităţilor de comunicare, creşterii nivelului de performanţe şcolare şi stabilirii unor relaţii interpersonale pozitive.     ANALYSIS OF THEORETICAL APPROACHES ON COMPETENCES AND COMPETENCES OF COMMUNICATION OF PRIMARY EDUCATION PUPILS The article analyzes the issue of "competence" and "communication competence" from several theoretical perspectives as well as the necessity of their development in primary education. It is very important to help the pupil, to discover his potential, to act on the art of the word to find solutions to all the problems he faces, to develop communication skills, to increase the level of school performance and to establish positive interpersonal relationships.