ارائه‌ی الگوی نقش آفرینی دانشکده‌های علوم ورزشی کشور در ارتباط با جامعه - ندا کرمی دارچامانی; حسین عیدی; شیرین زردشتیان (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف از این پژوهش ارائه الگوی نقش آفرینی دانشکده‌های علوم ورزشی کشور در ارتباط با جامعه بود. روش تحقیق کیفی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر اساتید و خبرگان دانشگاهی با تخصص ورزشی و غیر ورزشی آگاه به موضوع بودند. نمونه گیری به روش هدفمند و به تکنیک گلوله برفی بود. ابزار تحقیق مصاحبه بود که از 13 نفر به عمل آمد. روایی ابزار پژوهش (مصاحبه)، توسط مصاحبه‌شوندگان و سپس اساتید متخصص، مورد بررسی قرار گرفت و تأیید گردید و برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی استفاده شد که مطابق این روش مقدار پایایی برابر با 80/0 بود بر این اساس پایایی آزمون نیز مورد تایید واقع شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش نظریة برخاسته از داده‌ها استفاده شد. نتایج یافته‌های حاصل از مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته نشان داد که 5 مقوله اثر می‌تواند به عنوان شاخص‌های نقش آفرینی دانشکده‌های علوم ورزشی مورد نظر واقع شود. این 5 مقوله شامل: تولید علم و پرورش نیروی متخصص، آگاهی بخشی و سلامت جامعه، کسب و کار مبتنی بر ورزش، شکوفایی اجتماعی و خدمات می‌باشند. که این 5 مقوله خود شامل 13 مفهوم و 49 عامل یا کد باز هستند. بر اساس یافته‌های این پژوهش نتیجه می‌گیریم که این شاخص‌ها باید به بهترین شکل خود مورد توجه مدیران دانشکده‌ها واقع شوند و دانشکده‌ها با توجه به این مقولات می‌توانند به برنامه‌ریزی در مورد اثر گذاری خود بر جامعه اقدام نمایند.