Analýza a priori jako součást přípravy učitele na výuku - Hana Nováková (Karolinum Press, 2014)
Článek se zabývá výzkumem v rámci didaktického inženýrství tak, jak je zavedeno a rozpracováno v teorii didaktických situací. Zaměřuje se na analýzu a priori didaktických situací a na její vztah k přípravám na výuku matematiky v praxi učitelů matematiky 1. a 2. stupně a budoucích učitelů matematiky. V textu je podrobně popsán a analyzován experiment umožňující odhalit a vysvětlit možné příčiny rozdílů jednak mezi analýzou a priori podle teorie didaktických situací a přípravami učitelů, a také mezi jednotlivými skupinami učitelů.