Wdrożenie Krajowych Ram Kwalifikacji dla Szkolnictwa Wyższego - Joanna Marcisz (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2014)
Artykuł dotyczy wybranej problematyki związanej z wpływem uczelni wyższej na kształtowanie postaw przedsiębiorczych wśród młodzieży. W opracowaniu, oprócz aspektów teoretycznych związanych z przeobrażeniami, jakie dokonały się w ciągu ostatnich kilku ostatnich lat w polskim szkolnictwie wyższym, a zwłaszcza wynikającymi z wdrożenia Krajowych Ram Kwalifikacji dla szkolnictwa wyższego, opisano także kwestie empiryczne odnoszące się do opisywanego tematu, na podstawie wyników badań własnych.