Poškodbe zdravstvenih delavcev z ostrimi predmeti - Tatjana Kosten (Nurses and Midwives Association of Slovenia, 2006)
Članek podaja pregled tuje literature o poškodbah zdravstvenih delavcev ter analizo poškodb zdravstvenih delavcev v Bolnišnici Golnik, Kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergijo. Z evidentiranjem poškodb zdravstvenih delavcev z ostrimi predmeti in analizo teh podatkov se skuša poiskati vzroke poškodb za nastanek poškodb in jih v čim večji meri odpraviti z izobraževanjem zdravstvenih delavcev, z uporabo zbiralnikov za ostre predmete, uporabo varnih tehnik in postopkov dela. S tem je poskrbljeno za varnost zaposlenih.