RELAŢIA DINTRE SATISFACŢIA FAŢĂ DE SCHEMA CORPORALĂ, ANXIETATEA SOMATICĂ, COGNITIVĂ, COMPORTAMENTALĂ ŞI PROBLEMELE INTERPERSONALE LA TINERELE FEMEI CARE AU INTERVENŢII ESTETICE - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
Cultura de consum, globală în lumea de astăzi, impune anumite standarde de frumuseţe, mai exact - aceea a corpului ideal, iar dimensiunile corpului ideal sunt aproape de neregăsit în populație, fapt ce devine cu atât mai semnificativ în cazul tinerelor femei, a căror imagine corporală este în strânsă legătură atât cu identitatea, cât şi cu imaginea de sine şi cu stima de sine. Tocmai plecând de la acesta realitate ne propunem ca prin prezentul studiu să realizăm o analiză a po- tenţialelor legături existente între satisfacţia faţă de schema corporală, anxietatea somatică, cognitivă, comportamentală şi problemele interpersonale la tinerele femei care au recurs la intervenţii estetice, fie invazive sau non-invazive. Cuvinte-cheie: schemă corporală, anxietate, probleme interpersonale, satisfacţie față de schema corporală, imagine de sine.