THE ROLE OF EFFECTIVE USE OF ICT FOR EDUCATION, WITH REGARD TO THE TEACHING LEARNING PROCESS - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
ROLUL UTILIZĂRII EFICIENTE A TEHNOLOGIILOR INFORMAŢIONALE ÎN PROCESUL EDUCAŢIONAL DE PREDARE-ÎNVĂŢARE În lucrare este descris procesul de penetrare a TIC în domeniul educaţiei. Sunt analizate aspectele sociale ale mediilor de învăţare cu ajutorul TIC, cu accent pe contribuţia TIC la calitatea procesului de predare-învăţare-evaluare. Este prezentată contribuţia TIC la procesul de cunoaştere, avantajele pedagogilor, convergenţa, alinierea, evidenţa datelor şi cultura informaţională. În cele din urmă, sunt analizaţi indicatorii de utilitate şi diferite modele de evaluare a eficacităţii TIC în procesul de predare. Sunt puse în dezbatere tendinţele tehnologice de perspectivă, semnificative pentru domeniul educaţiei. Cuvinte-cheie: penetrare TIC, mediu informaţional de învăţare, calitatea predării, calitatea învăţării, integrare efi- cientă a TIC, evaluarea integrării TIC.