ABORDARI PRACTICE ALE ACTIVITĂŢII DE CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
Analizând literatura de specialitate şi documentele de politică educaţională care fundamentează sectorul consilierii psihopedagogice, putem menţiona că necesitatea activităţilor de consiliere psihopedagogică în institutiile de învăţământ reprezintă o realitate relativ recentă pentru câmpul preocupărilor de specialitate, deşi tot mai multe instituţii la nivel internaţional au identificat diferite modalităţi de realizare a acestora. Cuvinte-cheie: consiliere psihopedagogică, consiliere şcolară, competenţe de consiliere psihopedagogică, cadre didactice, sistem educaţional, formare profesională.