Підходи щодо формування тактичної майстерності веслярів-байдарочників вищої спортивної кваліфікації - Людмила Леонідівна Харченко-Баранецька (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті проаналізовано підходи щодо формування тактичної майстерності висококваліфікованих веслярів. Завдання роботи - розробити й експериментально обґрунтувати методику формування тактичної майстерності веслярів-байдарочників вищої спортивної кваліфікації; вивчити ефективність впливу запропонованої методики на тактичну майстерність веслярів-байдарочників вищої спортивної кваліфікації; проаналізувати отримані під час дослідження результати. У статті відображено варіант тактичної підготовки байдарочників на дистанцію 1000 метрів на основі ритмового фактора. Висвітлено результати дослідження та порівнюється проходження дистанції 1000 м з урахуванням ритму веслування байдарочника майстра спорту України та олімпійського чемпіона.